diumenge, 12 de juny de 2011


HARRY TRUMAN va ser un President diferent. Probablement va prendre tantes o més decisions que els 42 presidents que el van precedir. Dolentes o bones. Malgrat això, un aspecte de la seva grandesa pot ser que romangui per sempre.


L'únic 'actiu' que tenia quan va morir era la casa en la qual vivia, que es trobava a Independence, Missouri. La seva esposa l'havia heretat dels seus pares i, a part dels anys que van passar a la Casa Blanca, va ser on van viure tota la vida.

Quan es va retirar de la vida oficial en 1952, els seus ingressos es reduïen a una pensió de l'Exèrcit USA, de 13.507,72 $ l'any. El Congrés, assabentant-se que, fins i tot, pagava els segells de correu li va atorgar una prestació i, més tard, una pensió de 25.000 $ l'any.

Després del "lliurament" de la Presidència al general Eisenhower, Harry i la seva esposa Bess van tornar, conduint el seu cotxe, a la seva casa de Missouri, sense la companyia de cap agent del Servei Secret.

Quan li oferien càrrecs amb elevats salaris, els rebutjava, dient: "Vostès no em volen a mi, el que volen és la figura del President, i aquesta no em pertany. Li pertany al poble nord-americà i no està en venda..."

Quan el 6 de Maig de 1971, el Congrés pretenia atorgar-li la Medalla d'Honor en ocasió del seu 87 aniversari, ell la va refusar, escrivint una carta que deia:

"No considero que hagi fet alguna cosa per merèixer aquesta medalla, venja del Congrés o venja de qualsevol altra part."

Mentre va ser President es va pagar totes les despeses de viatge i manutenció amb els seus diners.

Molts polítics moderns de tot el món es fan rics gràcies als càrrecs que exerceixen.

Harry Truman va estar encertat quan va comentar en una ocasió: "Les meves metes en la vida van estar ser pianista en una casa de barrets o ser polític. I per dir la veritat, no existeix gran diferència entre aquestes dues ocupacions".

Més d'un i més de dos càrrecs públics haurien de prendre exemple...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada